خشک کردن فرش خیس، عملیات مهمی است که نقش ویژهای در افزایش طول عمر قالی و جلوگیری از آسیب رسیدن به آن ایفا میکند. در صورت سطحی بودن میزان رطوبت در فرش با استفاده از برخی ترفندها میتوان در کمترین زمان برای خشک کردن آن در منزل اقدام کرد؛ اما در صورت زیاد بودن رطوبت، پیشنهاد میشود که شستشوی فرش را به متخصصین این حوزه در قالیشوییها بسپاریم. مطلب حاضر اطلاعات مفیدی درباره انواع روشهای خشک کردن فرش در منزل به شما میدهد.
خشک کردن سریع فرش با حوله
در صورت خیس شدن کل فرش، اولین کاری که باید انجام دهید؛ گرفتن سریع آب از آن و آویزان یا پهن کردن آن در بیرون از منزل است. اما در صورتی که قسمتی از فرش خیس شده است؛ حولهای را روی ناحیه مرطوب قرار دهید و تا حد امکان آب فرش را جذب کنید. توجه داشته باشید که زیر فرش، خیس نباشد. هر از چند گاهی حوله را با حوله دیگری که خشک است، تعویض کنید تا فرایند خشک کردن، سرعت بیشتری پیدا کند.
گاهی آب و رطوبت به زیر فرش نفوذ میکند، در چنین مواردی باید سریعا فرش را برگردانده و هر چه زیر فرش قرار دارد را بردارید. در صورتی که حتی یک تکه موکت نمدی خیس زیر فرش باشد، مسبب ایجاد قارچ و کپک میشود. خشکشویی فرش در منزل نیازمند صرف دقت، حوصله و زمان زیادی است؛ همچنین فرد باید آشنایی کامل با جنس فرش داشته باشد پس شاید خشک کردن فرش در خانه کار ساده ای نباشد و اگر تجربه ندارید ادامه مقاله را مطالعه کنید.
خشکشویی فرش با انواع خشک کن فرش
دستگاه وکیوم مخصوص برای مکش آب از جمله این ابزارها است. دقت کنید که از جاروبرقی برای این کار استفاده نکنید، چرا که دستگاه وکیوم باید برای جذب آب مناسب باشد. برای خشکشویی فرش در منزل، ابتدا با دستگاه خشکشویی، آب فرش را جمع کرده و وکیوم کنید. دستگاه وکیوم،آب را از روی فرش جمع خواهد کرد؛ اما آب موجود در زیر فرش را جمع نمیکند. حواستان جمع باشد که در انتهای کار، حتما مخزن آب دستگاه را خالی کنید.
برای استفاده از آبگیر فرش باید با جنس فرش، آشنایی کامل داشته باشید تا به آن صدمه وارد نکنید. برخی برای خشک کردن سریع از سشوار نیز استفاده میکنند؛ برای این کار لازم است که دستگاه را در فاصلهای مناسب از محل رطوبت نگه دارید تا خشک شود. مهم است که سشوار را بیش از اندازه به فرش نزدیک نکنید. این کار در صورت بالا بودن میزان رطوبت فرش و زمانی که حجم زیادی از فرش خیس شده باشد، طاقتفرسا و زمانبر خواهد بود.
خشک کردن فرش دستباف
خشکشویی فرش دستباف بخاطر تفاوتهایی که این نوع فرش با فرشهای ماشینی دارد؛ دشوارتر خواهد بود. گاهی مرطوب شدن فرش دستباف میتواند منجر به تغییر رنگ و از دست رفتن بافت رنگی آن شود. احتمال ترکیب و قاطی شدن رنگ در فرشهای دستباف بیشتر است؛ برای همین در صورت خیس شدن اینگونه فرشها، حتما آنها را به قالیشوییهایی که انواع خدمات خشکشویی فرش را ارائه میکنند، بسپرید تا سلامت فرش شما حفظ شود.
تفاوت خشک کردن فرش در قالیشویی و منزل
در بسیاری از مواقع فرش خیس، بوی نامطبوعی میگیرد که علت آن، رشد قارچ و کپک در درون الیاف قالی است. در صورتی که فرش به یک قالیشویی معتبر سپرده شود، از این بوی نامطبوع خبری نخواهد بود.
خشک کن قالیشویی که در قالیشوییها به کار برده میشود؛ تخصصی بوده و مدت زمان خشک شدن فرش را کاهش میدهد. همچنین خشک کردن اشتباه موجب آسیب به بافت فرش میشود و در نتیجه فرش زیبایی خود را از دست خواهد داد.
در قالیشویی علاوه بر روش سنتی، با استفاده از اتاق المنت، عملیات خشک کردن فرش صورت میگیرد. این اتاقها با گرم کنندههای مخصوص خود، سرعت خشک کردن را تا حد امکان کاهش میدهند. دما در این اتاقها به شیوهای تنظیم شده که تار و پود فرش آسیب نبیند.
برخی از قالیشوییها نیز با گرمخانه گازی، فرشها را در حرارت مناسب خشک میکنند. با توجه به عوامل فوق بهتر است که عملیات خشک کردن فرش توسط متخصصین این حوزه و در مکانهای مناسب انجام شود.
چرا بانو؟
خشکشویی فرش از جمله خدمات قالیشویی بانو است. این مجموعه با ارائه انواع خدمات در تهران با استفاده از تجهیزات بهروز و پیشرفته توانسته است؛ طی سالیان دراز اعتماد مشتریان را جلب کرده و خدمتی شایسته به مردم ایران برساند. عملیات خشک کردن فرش در بانو پس از بررسی دقیق جنس قالی، نوع خدمات مورد نیاز و زمان لازم برای انجام آن به وسیله دستگاههای مناسب هر نوع فرش خاص انجام میشود.
فرشها از ارزش مادی و معنوی زیادی برخوردارند و مهم است که شستشو و خشک کردن آنها توسط متخصصین این حوزه انجام شود. قیمت خشکشویی فرش در بانو مطابق با تعرفههای معمول میباشد که رضایت مشتریان را طی سالها جلب نموده است. شما تنها از طریق تماس با کارشناسان ما و یا ثبت سفارش خود به صورت آنلاین میتوانید از خدمات بهترین و ارزانترین قالیشویی تهران برای خشک کردن فرش های ارزشمند خود بهرهمند شوید.