آشنایی با انواع موکت ها بر اساس نوع الیاف

انواع موکت ها

انواع کفپوش‌های مختلف و مدرن، امروزه در دکوراسیون داخلی به کار برده می‌شوند؛ اما در بعضی فضاها، استفاده از موکت در اولویت قرار دارد.در این مقاله با انواع موکت ها بر اساس نوع الیاف آن‌ها آشنا می‌شویم و ویژگی‌های آنها را بررسی می‌کنیم. انواع موکت ها در طرح‌ها و رنگ‌های متنوع در بازار ارائه شده است و شما با هر سلیقه‌ای می‌توانید آنها را با دکوراسیون منزل خود هماهنگ کنید.

برای تمیز کردن و شستشوی موکت ابتدا آن را به راحتی جاروبرقی بکشید؛ سپس اگر لکه‌ای روی آن وجود داشت، به کمک یک اسفنج و محلول آب و شامپو فرش آن را تمیز کنید. دقت کنید شامپو یا محلول پاک‌کننده‌ای که انتخاب می‌کنید با الیاف موکت شما سازگار باشد و به آن آسیبی نرساند. معمولا شوینده‌هایی که در فرمولاسیون آن کمترین میزان از مواد شیمیایی به کار رفته برای این منظور مناسب‌تر است.

انواع موکت ها بر اساس نوع الیاف، روش بافت، فرآیند رنگرزی و… تقسیم‌بندی می‌شوند. در ادامه مقاله دسته‌بندی مرسوم موکت ‌ها بر اساس نوع الیاف را با هم مرور می‌کنیم.

موکت پشم

یکی از قدیمی‌ترین الیاف به‌کاررفته در تولید کفپوش‌ها، پشم است. پشم بسیار بادوام، انعطاف‌پذیر و نرم است؛ بنابراین کثیفی و آلودگی را به خود جذب نمی‌کند. بافت سطح موکت پشمی، دوام زیادی دارد و ظاهر خود را به خوبی حفظ می‌کند. این ویژگی به دلیل خاصیت الیاف پشم است که پس از پا خوردن و خوابیده شدن قابلیت برگشت به حالت اولیه را دارد.

موکت ‌های پشمی برای استفاده در فضاهای مرطوب همچون پادری حمام مناسب نیستند؛ زیرا رطوبت موجود در موکت ‌های پشمی دیر خشک می‌شود و ممکن است موکت را در معرض ایجاد قارچ و کپک قرار دهد.

یکی از نقاط ضعف موکت‌ های پشمی احتمال آسیب دیدن آن توسط حشرات و جانوران موذی است که البته با راهکارهایی می‌توان آن را کنترل کرد.در حال حاضر بیشتر موکت‌ های پشمی با ترکیب ۸۰ درصد پشم و ۲۰ درصد نایلون تولید می‌شوند. قیمت این نوع موکت نیز به دلیل هزینه بالای الیاف پشم نسبت به موکت‌ های دیگر گران است.

ما یک مقاله داریم که در مورد روش نگهداری از موکت می باشد که می توایند آن را مطالعه کنید.

موکت نایلونی

نایلون یا همان پلی آمید، الیافی مصنوعی است که در صنعت نساجی و تولید انواع موکت به کار می‌رود. موکت پلی آمید، دوام فوق‌العاده‌ای دارد و به ویژه برای مکان‌های پرتردد نظیر هتل‌ها، فرودگاه‌ها، سازمان‌ها و ادارات پر رفت‌وآمد، انتخاب بسیار مناسبی به شمار می‌آید. الیاف موکت نایلونی به‌گونه‌ای است که دچار سایش و به اصطلاح کوبیده نمی‌شود. ثبات رنگ بر اثر تابش نور آفتاب و مقاومت بالا در برابر گسترش آتش‌سوزی از ویژگی‌های مهم موکت ‌های نایلونی محسوب می‌شود.

موکت پلی استر

الیاف پلی استر، الیافی بسیار نرم هستند و درخشندگی بسیار زیبایی دارند. موکت‌ های پلی استر از تنوع رنگی زیادی برخوردارند و می‌توان به راحتی آن را با دکوراسیون منزل هماهنگ کرد. الیاف پلی استر قابلیت بازیافت دارند و در تولید آن نیز از بطری‌های یک‌بارمصرف استفاده می‌شود. همچنین برای اینکه درباره شستشوی موکت در منزل بیشتر بدانید مقاله نکات مهم شستشوی موکت در منزل را بخوانید.

موکت اولفین

موکت اولفین با الیاف پلیمری بر پایه اتیلن- پروپیلن تولید می‌شود. این الیاف در برابر رطوبت و ایجاد لکه مقاومت زیادی دارد. از ویژگی‌های مهم موکت اولفین می‌توان به جذب کم رطوبت و مقاومت در برابر الکتریسیته اشاره کرد. بهتر است از این موکت برای فضاهایی با رفت و آمد کم استفاده شود.

موکت اکریلیک

الیاف اکریلیک با ظاهری شبیه پشم، بسیار نرم و سبک است. به تازگی استفاده از این الیاف در تولید موکت مرسوم شده است. موکت اکریلیک دارای قابلیت شستشوی خوبی است؛ اما با توجه به مقاومت پایین آن نسبت به سایش برای مکان‌های پرتردد مناسب نیست.

اهمیت استفاده از موکت

اگر صاحب فرزندان کوچک هستید، برای تامین ایمنی آنها در سال‌های اول زندگی بهتر است که کف منزل را با موکت بپوشانید. استفاده از موکت در منزل مزایای زیادی دارد. موکت ها به صورت عایق صدا و حرارت عمل می‌کنند و مانع از انتقال سرما و سروصدا از فضای کف منزل می‌شوند. در منزلی که کف آن با موکت پوشانده شده است کودکان به راحتی می‌توانند بازی کنند و شما نگرانی بابت سر خوردن آنها روی سنگ و سرامیک نداشته باشید.

ما یک مقاله در مورد روش های جلوگیری از سر خوردن فرش نوشته ایم که می توایند آن را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تخفیف 40 درصدی

برای بهره مندی از تخفیف 40 درصدی خدمات هم اکنون با ما تماس بگیرید