چگونه بوی بد مبل را بعد از شستشو از بین ببریم؟ نکات مهم پس از مبل شویی

مبلمان از اصلی‌ترین ارکان دکوراسیون داخلی منازل به شمار می‌رود و از آنجایی که همواره مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند بعد از مدتی آلودگی و لکه‌های زیادی به خود جذب کند. امروزه از روش‌های مختلفی برای شستشوی مبل استفاده می‌شود که هر کدام می‌توانند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشند. هرچند که شستشوی مبل با روشی همچون استفاده از بخارشو مشکلاتی همچون آسیب‌دیدگی، بوی بد مبل و … را ندارد اما بعضی از افراد از روش‌های سنتی و مواد شوینده برای شستن مبل استفاده می‌کنند و همین امر باعث می‌شود که بعد از شستشو، مبل بوی بدی به خود بگیرد. در ادامه مطلب به بررسی راهکارهای از بین بردن بوی بدن مبل و نکات مهم پس از مبل شویی پرداخته می‌شود.

مهم‌ترین دلایل بوی بد مبلمان

همان‌طور که گفته شد می‌توان از روش‌های مختلفی برای شستن مبلمان استفاده کرد و هر کدام از این روش‌ها می‌توانند مزیت‌ها و معایب خاص خود را داشته باشند. یکی از مهم‌ترین ایراداتی که در تعدادی از روش‌های مبل شویی وجود دارد، بدبو شدن مبل بعد از شستشو است. البته بوی بد مبل ممکن است قبل از شستشو نیز به مشام برسد. به صورت کلی مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل بدبو شدن مبلمان شامل موارد زیر هستند:

  • ریخته شدن مواد غذایی و نوشیدنی‌ها و عدم تمیز شدن مناسب
  • تعریق بدن افراد زمانی که برای مدت طولانی بر روی مبل می‌نشینند
  • ریخته شدن موی بدن حیوانات خانگی و یا ادرار آن‌ها بر روی مبل
  • استفاده از مواد شوینده نامناسب و غیر استاندارد در زمان شستشوی مبل
  • شستشوی غیراصولی مبل و عدم خشک شدن مناسب آن
  • قرار گرفتن مبل در محل مرطوب و …

راهکارهای رفع بوی بد مبلمان

قبل از آنکه به نکات مهم پس از مبل شویی پرداخته شود می‌توان با انواع راهکارهای رفع بوی بد آن آشنا شد. به صورت کلی با توجه به منبع و دلیل اصلی بوی بد مبل می‌توان از روش‌های مختلفی برای برطرف کردن آن استفاده کرد. از جمله مهم‌ترین راهکارهای رفع بوی بد مبلمان می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

استفاده از مواد طبیعی

در روش اول می‌توان از مواد طبیعی و خانگی برای رفع و برطرف کردن بوی بد مبل استفاده کرد. از جمله رایج‌ترین مواد طبیعی برای این کار می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • بی‌کربنات سدیم که یک جاذب طبیعی بود بوده و می‌تواند بعد از نیم ساعت بوی بد را کاملاً حذف کند.
  • سرکه سفید که علاوه بر حذف بوی بد مبل می‌تواند آن را ضدعفونی کند هرچند که باید آن را به نسبت یک به یک با آب رقیق کرد.
  • جوش‌شیرین که می‌تواند PH سطح مبل را متعادل کرده و هرگونه بوی بد آن را از بین ببرد و سپس به راحتی و با استفاده از جاروبرقی تمیز می‌شود.
  • عصاره‌های گیاهی و اسانس‌ها مانند اسانس لیمو و اسطوخودوس که علاوه بر رفع بوی بد مبل می‌توانند هوای محیط را مطبوع‌تر کنند.

استفاده تهویه مناسب و استفاده از دستگاه‌های

فراهم کردن یک محیط با تهویه مناسب می‌تواند نقش پررنگی در رفع بوی بد مبلمان داشته باشد. در حقیقت زمانی که مبل در یک فضای آزاد به صورت کامل خشک شود، هیچ بوی بدی نخواهد داشت. همچنین می‌توان از دستگاه‌های خاص مانند دستگاه‌های خشک‌کن استفاده کرده و فرآیند خشک‌کردن مبلمان را تسریع کرد. این دستگاه‌ها به کاهش رطوبت محیط کمک کرده و فرصت رشد قارچ‌ها و باکتری‌ها را از بین می‌برند.

استفاده از محصولات تخصصی

خوشبختانه امروزه محصولات تخصصی متعددی در دسترس قرار دارند که می‌توانند بوی بد مبل را به خوبی از بین ببرند. این مواد که شامل اسپری‌های ضد بو، مواد آنزیمی، اکسیدان ها و… هستند به واسطه فرمولاسیون تخصصی خود اجازه رشد باکتری و قارچ‌ها را نداده و مانع از بدبو شدن مبلمان می‌شوند.

استفاده از نور خورشید

نور خورشید یکی از بهترین، ارزان‌ترین، ایمن‌ترین و مطمئن‌ترین ارکانی است که می‌تواند بوی بد مبلمان را از بین ببرد. در اصل اشعه فوق بنفش دارای خاصیت ضد باکتریایی بوده و می‌تواند انواع باکتری‌ها و قارچ‌ها را از بین ببرد. البته باید توجه داشت که نباید مبل را برای مدت طولانی زیر نور مستقیم خورشید قرار داد چرا که ممکن است باعث تغییر رنگ و آسیب آن شود.

استفاده از تکنیک‌های حرفه‌ای

در کنار تمام موارد گفته شده می‌توان از تکنیک‌های حرفه‌ای و تخصصی نیز استفاده کرد. به عنوان نمونه می‌توان از خدمات شرکت‌های قالی‌شویی بهره برد چرا که این شرکت‌ها از تجهیزات مدرن، فناوری‌های پیشرفته و مواد شوینده مخصوص استفاده کرده و در کنار تمیز کردن کامل مبلمان از بدبو شدن آن‌ها جلوگیری می‌کنند.

نکات مهم پس از مبل شویی

به صورت کلی شستشوی مبل یک کار تخصصی است و افرادی که دانش و مهارت کافی در این حوزه ندارند می‌توانند با استفاده از شماره قالی‌شویی از مشاوره‌های تخصصی کارشناسان بهره‌مند شده و سپس اقدام به شستن آن نمایند. برای شستن مبلمان لازم است که قبل و بعد از شروع مراحل شستن به نکات مختلفی توجه داشت. مطالعه دفترچه راهنمای مبل، گردگیری اولیه، حذف لکه‌ها، انتخاب مواد شوینده مناسب، تست رنگ مواد و … از مهم‌ترین نکات قبل از شستن مبل است. از جمله مهم‌ترین نکات بعد از شستن مبلمان نیز می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • خشک‌کردن مناسب مبل در یک محیط با تهویه مناسب و دور از نور مستقیم خورشید
  • بررسی مجدد مبلمان بعد از خشک شدن و تمیز کردن نقاطی که نیاز به توجه و شستشوی بیشتری دارند.
  • نگهداری و مراقبت از مبلمان با استفاده از محافظ‌های نانو
  • داشتن برنامه‌ریزی منظم برای نظافت و شستشوی دوره‌ای مبلمان

جمع‌بندی نهایی

مبل‌ها ممکن است در اثر عوامل مختلفی همچون ریخته شدن نوشیدنی‌ها، تعریق بدن، شستشوی نامناسب و … بوی بدی داشته باشند. برای رفع بوی بد مبلمان می‌توان از روش‌هایی همچون استفاده از مواد طبیعی، استفاده تهویه مناسب و استفاده از دستگاه‌های، استفاده از محصولات تخصصی، استفاده از نور خورشید، استفاده از تکنیک‌های حرفه‌ای و … اشاره کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *