نحوه شستشوی مبل مخمل با بخارشوی + نکات کاربردی

پاک کردن لکه از مبل مخمل

مبل‌های مخمل از جمله محبوب‌ترین و زیباترین نوع مبل‌ها هستند که امروزه در بسیاری از منازل استفاده شده و نقش پررنگی در دکوراسیون خانگی دارند. این مبل‌ها نیز همچون سایر ارکان دکوراسیون ممکن است بعد از مدتی دچار آلودگی و لکه‌های متعدد شده و نیاز به شستشو پیدا کنند. برای شستن و تمیز کردن مبلمان مخملی می‌توان از روش‌های متعددی استفاده کرد که هر کدام مزایا و قابلیت‌های منحصر به فردی خواهند داشت. در ادامه این مطلب به بررسی نحوه تمیز کردن مبل مخمل با بخارشو و مزایای آن پرداخته می‌شود.

ویژگی‌های بارز مبل مخملی

همان‌طور که گفته شد مبلمان مخمل از جمله انواع مبل‌ها هستند که امروزه محبوبیت بالایی دارند و می‌توانند سازگاری بالایی با انواع دکوراسیون‌ها داشته باشند. از جمله بارزترین ویژگی‌های مبل مخملی می‌توان به بافت نرم و لطیف، ظاهر براق و درخشان، تنوع زیاد، دوام و ماندگاری بالا، مقاومت بالا در برابر سایش، تطبیق‌پذیری عالی و در نهایت قابلیت شستشو اشاره کرد. البته این مبل‌ها می‌توانند معایبی همچون پرزدهی در دراز مدت، نیاز به مراقبت زیاد و … نیز داشته باشند.

در حقیقت پارچه مبل مخملی از الیاف طبیعی مانند پنبه و ابریشم و یا از الیاف مصنوعی مانند پلی‌استر تولید می‌شود که هر کدام می‌توانند واکنش‌های متفاوتی در برابر انواع آلودگی‌ها داشته باشند. به صورت کلی مخمل تمایل زیادی به جذب گرد و غبار دارد و باید به صورت مستمر نظافت شود.

مزایای تمیز کردن مبل مخمل با بخارشوی

هر کدام از روش‌های تمیز کردن و شستن مبلمان می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشند. استفاده از دستگاه بخارشو نیز می‌تواند مزیت‌های متعددی داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • بخارشویی انواع لکه‌های مبل را از بین می‌برد
  • این روش نیازی به استفاده از مواد شوینده شیمیایی ندارد
  • بخارشویی می‌تواند از رشد باکتری‌ها، قارچ‌ها، ذرات آلرژی‌زا و … جلوگیری کند.
  • بخار شویی مبل در مدت‌زمان کوتاهی انجام شده و می‌تواند در هزینه‌ها، زمان و انرژی افراد صرفه‌جویی کند.
  • این روش باعث می‌شود که زیبایی و جذابیت اولیه مبل به حالت اصلی خود برگردد به همین دلیل امروزه حتی بهترین قالی‌شویی تهران و سایر شهرها از این روش برای تمیز کردن مبلمان استفاده می‌کنند.

نحوه تمیز کردن مبل مخمل با بخارشوی

همان‌گونه که گفته شد شستن مبل یا تمیز کردن آن با استفاده از دستگاه بخارشو از جمله روش‌هایی است که می‌تواند راندمان و کارایی بالایی داشته باشد. دستگاه بخار شود با استفاده از بخار آب و بدون نیاز به مواد شوینده شیمیایی می‌توان به عمق الیاف مخمل نفوذ کرده و هرگونه آلودگی و ذرات آلرژی‌زا را از بین ببرد. در اصل بخار آب می‌تواند تا ۹۹.۹٪ از میکروارگانیسم‌های مضر را از سطح مبل مخملی حذف کند. برای تمیز کردن مبل مخمل با بخارشو لازم است که مراحل مختلفی را رعایت کرد تا اثربخشی آن افزایش یابد. به صورت کلی برای شستن مبل مخملی با دستگاه بخار شود باید طبق مراحل زیر اقدام نمود:

مطالعه راهنمای مبل

هرکدام از تولیدکننده‌های مبل، با توجه به متریالی که در ساخت محصول خود به کار می‌گیرند، دستورالعمل‌های خاصی برای نگهداری، نظافت و شستشوی آن در نظر می‌گیرند. تعدادی از مبل‌های مخملی فقط با استفاده از روش خشک‌شویی تمیز می‌شوند و استفاده از دستگاه بخارشو می‌تواند باعث آسیب‌دیدگی آن‌ها شود به همین دلیل حتماً باید ابتدا راهنمای مبل مطالعه شود.

تمیز کردن سطح مبل

در مرحله دوم از تمیز کردن مبل مخمل با بخارشو لازم است که با استفاده از جاروبرقی و نازل‌های مخصوص آن، هرگونه کرد و غبار و آلودگی‌های موجود در سطح مبل را تمیز کرد. این کار باعث می‌شود که شستن و تمیز کردن نهایی مبل با دستگاه بخارشو راحت‌تر شود و این آلودگی‌های به عمق الیاف مخمل نفوذ نکند.

تست نقطه‌ای بخارشوی

همان‌طور که گفته شد تعدادی از مبل‌های مخملی می‌توانند واکنش‌های منفی در برابر بخار شو داشته باشند و دچار آسیب و خسارت گردند. در مرحله سوم از تمیز کردن این مبل‌ها لازم است که در یک نقطه غیر قابل دید، اقدام به تست نقطه‌ای بخار شو نمود. آزمایش بخار بر روی یک قسمت پنهانی از مبل کمک می‌کند که از هرگونه آسیب و تغییر رنگ آن جلوگیری نمود.

آماده‌سازی دستگاه بخارشوی

بعد از انجام مراحل گفته شده در مرحله چهارم نوبت به آماده‌سازی و تنظیم دستگاه بخارشو می‌رسد. در این مرحله باید مخزن دستگاه بخار شو را با آب مقطر یا تصفیه شده پر کرد چرا که آب شهری می‌تواند باعث رسوب‌گیری دستگاه بخارشو شده و در بلندمدت عملکرد آن را تضعیف کند. بعد از پر کردن مخزن دستگاه باید اقدام به تنظیم فشار آن متناسب با نوع پارچه مخملی کرد. فشار دستگاه باید به‌گونه‌ای تنظیم شود که هیچ آسیبی به مبل وارد نکند و باعث از بین رفتن نرمی و درخشندگی آن نشود.

تمیز کردن سطح مبل

در مرحله بعدی از تمیز کردن مبل مخمل با بخارشو و بعد از تنظیم کردن دستگاه بخارشو می‌توان با انجام حرکات یکنواخت بر روی قسمت‌های مختلف مبل، اقدام به تمیز کردن آن نمود. در این مرحله باید دقت داشت که نباید سری بخارشو برای مدت‌های طولانی بر روی یک نقطه از مبل قرار بگیرد چرا که این کار می‌تواند موجب خیس شدن مبل و آسیب‌دیدگی آن شود. امروزه شرکت‌هایی که خدمات قالی‌شویی در محل به مشتریان ارائه می‌کنند از دستگاه بخارشو به صورت حرفه‌ای استفاده کرده و زیبایی و جذابیت اولیه مبلمان را به آن برمی‌گردانند.

خشک‌کردن مبل

در مرحله بعدی نوبت به خشک‌کردن مبل می‌رسد. به صورت کلی در زمان استفاده از دستگاه بخارشو برای شستن مبل، مقداری رطوبت به پارچه مخملی جذب می‌شود و در صورتی که به خوبی خشک نشود ممکن است باعث بو گرفتن مبل و آسیب‌های بیشتر آن شود. بهترین روش برای خشک‌کردن مبل بعد از شستشو استفاده از جریان هوای آزاد است. قرار دادن مبل در هوای آزاد باعث می‌شود رطوبت آن به خوبی از بین رفته و هیچ‌گونه باکتری، کپ و میکروبی بر روی آن رشد نکند.

خشک کردن مبل مخمل

مهم‌ترین نکات تمیز کردن مبل مخمل با بخارشو

در حقیقت استفاده از هر روشی برای شستن و تمیز کردن مبلمان نیازمند رعایت نکات و فاکتورهای مختلفی است و استفاده از دستگاه بخارشو نیز از این قاعده خارج نخواهد بود. برای آنکه این روش راندمان بهتری داشته باشد باید به نکات زیر توجه داشت:

  • حتماً باید از فاصله مناسب بین نازل بخارشو و مبل اطمینان حاصل کرد تا از وارد شدن آسیب به بافت مخمل جلوگیری شود.
  • بهتر است که همیشه دستگاه بخارشوی را روی کمترین فشار بخار تنظیم کرد تا بافت مخمل دچار فرورفتگی نشود و فقط در صورتی که لکه‌ها سخت‌تر بودن می‌توان مقداری فشار دستگاه را افزایش داد.
  • حتماً باید قبل از شستشو، مبل را با استفاده از جاروبرقی تمیز کرد تا عملیات بخارشویی به راحتی انجام شود.
  • حتماً باید نازل بخارشو را به‌آرامی حرکت داد و هر کدام از قسمت‌های مبل نباید بیش از چند ثانیه در معرض بخار باشند.
  • قسمت‌هایی از مبل که دچار آسیب‌هایی همچون پارگی، دوخت و… شده‌اند نباید با بخارشو تمیز شود چرا که امکان دارد دچار آسیب شوند.
  • حتی‌الامکان در مخزن دستگاه بخارشو از مواد شوینده استفاده نشود چرا که بخار به تنهایی قدرت کافی برای تمیز کردن انواع لکه‌ها را دارد.
  • بعد از اتمام عملیات بخارشویی باید حتماً مبل به خوبی خشک شود
  • درصورتی که فرد دانش و مهارت کافی برای انجام بخارشویی مبل را نداشت می‌تواند با استفاده از شماره قالی‌شویی از خدمات آنلاین و غیرحضوری و همچنین مشاوره های تخصصی آن‌ها استفاده کند.

جمع‌بندی نهایی

مبل‌های مخملی که محبوبیت بالایی دارند ممکن است در طول زمان دچار آلودگی‌های مختلفی شوند و استفاده از دستگاه بخارشو می‌تواند بهترین روش ممکن برای تمیز کردن آن‌ها باشد. دستگاه بخار شو می‌تواند بدون آسیب رساندن به مبل، زیبایی و جذابیت آن را به حالت اول برگرداند. مطالعه راهنمای مبل، تمیز کردن سطح مبل، تست نقطه‌ای بخارشو، آماده‌سازی دستگاه بخارشو، تمیز کردن سطح مبل و خشک‌کردن مبل اصلی‌ترین مراحل تمیز کردن مبل مخمل با بخارشو هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *