خطرات تمیز کردن فرش در خانه

تمیز کردن فرش در خانه

هرچند که استفاده از خدمات قالیشویی می‌تواند بهترین و مطمئن‌ترین روش برای شستن فرش، موکت، مبل و … باشد و مزیت‌های متعددی همچون صرفه‌جویی در زمان، انرژی و هزینه‌های افراد دارد اما هنوز هم بسیاری از مردم به واسطه حساسیت‌های زیاد ترجیح می‌دهند که از روش‌های سنتی استفاده کرده و فرش‌ها را در منزل شستشو بدهند. شستن فرش در منزل اگرچه ظاهراً ساده به نظر می‌رسد اما می‌تواند خطرات و چالش‌های منحصربه‌فردی به همراه داشته باشد. در ادامه مطلب بررسی مهم‌ترین خطرات تمیز کردن فرش در خانه و استفاده از مایع شستشوی موکت و فرش پرداخته می‌شود.

معایب شستن و تمیز کردن فرش‌ها در خانه

به صورت کلی فرش‌ها بعد از یک مدت مشخص آلودگی و لکه‌های مختلفی به خود جذب می‌کنند و نیاز به شستشو پیدا می‌کنند تا زیبایی. جذابیت اولیه خود را به دست بیاورند. امروزه می‌توان از روش‌های مختلفی براش شستن انواع فرش‌های ماشینی و دستباف استفاده کرد. شستن فرش در منزل یک روش سنتی و قدیمی است و نیازمند برخورداری از فضای کافی، آب فراوان و دسترسی به مواد شوینده و ابزارهای مختلف است. این روش برخلاف قالیشویی می‌تواند معایب و ایرادات مختلفی داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل موارد زیر هستند:

آسیب‌های فیزیکی و بدنی

یکی از مهم‌ترین خطرات و معایب شستن فرش در منزل امکان آسیب دیدگی افراد است. فرش‌ها در ابعاد و اندازه های مختلف وجود داشته و هر کدام می‌توانند وزن متفاوتی داشته باشند. جابجا کردن فرش خصوصاً زمانی که خیس شده است بسیار کار سختی بوده و ممکن است به ستون فقرات افراد آسیب وارد کند.

همچنین بسیاری از افراد برای تمیز کردن فرش در خانه برای از بین بردن لکه‌های مختلف از روی فرش از مواد شوینده و مواد شیمیایی مختلفی همچون مایع شستشوی موکت و فرش، آب ژاول، جوش شیرین، سرکه و … استفاده می‌کنند و در صورتی که از ماسک، دستکش و … استفاده نکنند ممکن است دچار مشکلات تنفسی و گوارشی و … شوند.

پارگی فرش

با توجه به آنکه در روش سنتی برای شستن فرش‌ها از وسیله‌های مختلفی همچون پارو، برس، تی های فلزی و … استفاده می‌شود ممکن است که در اثر بی احتیاطی و یا عدم مهارت افراد، فرش دچار پارگی، شل شدگی الیاف، سوراخ و … شود. این مشکلات می‌تواند در فرش‌های گران‌قیمت و دستباف باعث خسارت‌های مالی زیادی شود و در نهایت زیبایی و جذابیت فرش از بین برود.

تغییر رنگ فرش

یکی دیگر از مهم‌ترین خطرات و ایراداتی که استفاده از مایع شستشوی موکت و فرش و شستن آن‌ها به شیوه سنتی ایجاد می‌کند امکان تغییر رنگ فرش است. زمانی که از مواد شوینده غیر استاندارد برای شستن فرش‌ها استفاده شود و یا افراد از مهارت و دانش کافی برخوردار نباشند، فرش‌ها ممکن است دچار تغییر رنگ شوند و زیبایی و جذابیت اولیه خود را از دست بدهند

بیدخوردگی فرش

یکی دیگر از مهم‌ترین ایرادات شستن فرش در منزل امکان بیدخوردگی فرش‌ها است. در حقیقت زمانی که فرش‌ها به شیوه سنتی شسته شوند ممکن است که عملیات خشک کردن آن‌ها به صورت کامل و دقیق انجام نشود و همین امر باعث می‌شود که رطوبت در الیاف آن‌ها باقی بماند و در نهایت منجر به بیدخوردگی فرش شود. بیدخوردگی باعث پوسیدگی و خوردگی الیاف فرش می‌شود و از بین بردن بید فرش نیز می‌تواند هزینه بر باشد.

عدم تمیزی کامل فرش

یکی از اصلی‌ترین مشکلات و ایرادات فرش شویی در خانه عدم تمیزی کامل آن است. در حقیقت افراد در خانه به ابزار و تجهیزات حرفه‌ای دسترسی نداشته و حتی ممکن است که از مواد شوینده مخصوص استفاده نکنند و به همین دلیل برخی از قسمت‌های فرش، خصوصاً قسمت‌های عمقی الیاف فرش به خوبی تمیز نشود. قالیشویی های مدرن از تجهیزات مدرن، مواد شوینده مخصوص و نیروهای متخصص بهره می‌برند به همین دلیل تمامی آلودگی‌های فرش به خوبی از بین خواهد رفت.

مصرف بی‌رویه انرژی

در دنیای مدرن امروزی ۳ فاکتور پول، زمان و انرژی بالاترین درجه اهمیت را برای افراد دارند و کسانی می‌توانند به موفقیت‌های بزرگ دست پیدا کنند که در این فاکتورها صرفه‌جویی داشته باشند. شستن موکت و تمیز کردن فرش در خانه می‌تواند زمان و انرژی زیادی از افراد بگیرد در حالی که هزینه‌های بیشتری نیز نسبت به قالیشویی دارد. این روش همچنین باعث مصرف بی‌رویه منابع آبی می‌شود و در کل می‌تواند ضرر اقتصادی بالایی داشته باشد. استفاده از خدمات قالیشویی تهران و سایر شهرها می‌تواند باعث صرفه‌جویی قابل توجه در زمان، انرژی و هزینه‌های افراد شود.

بوی نم فرش

فرش‌هایی که با استفاده از مایع شستشوی موکت و فرش غیر استاندارد و بدون توجه به رعایت نکات بهداشتی شسته می‌شوند ممکن است بوی بدی به خود بگیرند. در حقیقت در بیشتر فرش‌هایی که به روش سنتی شسته می‌شوند بوی نم کرختی به مشام خواهد رسید که بیشتر به دلیل عدم آبکشی مناسب و باقی ماندن مواد شوینده در الیاف آن است. همچنین این بوی نم می‌تواند به دلیل عدم خشک شدن کامل فرش باشد. در صورتی که این بوی نم به سرعت برطرف نشود ممکن است که فرش دچار آسیب‌هایی همچون خوردگی، پوسیدگی و … شود.

  • علاوه بر موارد گفته شده شستن فرش در خانه می‌تواند معایب و ایرادات دیگری نیز داشته باشد که مهم‌ترین آن‌ها شامل تاثیرات آب و هوا بر روی شستشوی فرش، چروک شدن فرش، نیاز به نیروی انسانی زیاد و … هستند. افراد می‌توانند با استفاده از شماره قالیشویی از خدمات و مشاوره‌های این شرکت‌ها استفاده کرده و معایب و مزایای هر کدام از روش‌های شستن فرش را مقایسه کرده و در نهایت بهترین روش را انتخاب کنند.

جمع‌بندی نهایی

تمیز کردن فرش در خانه و به روش سنتی در کنار مزیت‌های متعددی که ممکن است داشته باشد می‌تواند خطرات و ایرادات متعددی نیز داشته باشد. از مهم‌ترین معایب شستن فرش در منزل می‌توان به مواردی همچون امکان آسیب دیدگی و پارگی فرش، تمیز نشدن کامل فرش، بوی نم و رطوبت در فرش و بیدخوردگی آن، آسیب‌های فیزیکی و بدنی، تغییر رنگ فرش‌ها و … اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *