شستشوی فرش و قالی همواره از مهمترین چالشهای افراد خصوصاً در زمان خانه تکانی و شروع سال نو بوده است. در گذشته از روشهای سنتی برای شستن فرشها استفاده میشد که نیازمند دسترسی به منابع آبی فراوان، صرف انرژی و صرف زمان زیادی بود. امروزه افراد مشغلههای بسیار زیادی داشته و فرصت، انرژی و پول لازم برای شستن فرش به شیوههای سنتی را نداشته و ترجیح میدهند از خدمات شرکتهای قالیشویی استفاده کنند و این شرکتها امروزه از شیوههای مدرنی برای تمیز کردن انواع فرشها استفاده میکنند. در ادامه مطلب به بررسی و معرفی روشهای جدید قالیشویی پرداخته میشود.
جدیدترین متدهای قالیشویی بدون آسیب دیدگی فرش
فرشها از ارکان گرانقیمت دکوراسیون داخلی منازل به شمار میروند به همین دلیل حفظ سلامت و زیبایی آنها خصوصاً در زمان شستشو از اهمیت بالایی برخوردار است. شرکتهای قالیشویی امروزه از روشها و متدهای مدرن روز دنیا برای شستن فرشها استفاده میکنند که علاوه بر تمیز کردن کامل و از بین بردن آلودگیها، از آسیب دیدگی آنها نیز جلوگیری میکنند. از جمله بهترین و مدرنترین تکنیکهای شستشوی فرش میتوان به موارد زیر اشاره داشت:
روش کپسوله کردن
روش کپسوله کردن یکی از تکنیکهای مدرن قالیشویی است که با استفاده از شویندههای مصنوعی انجام میشود. در این روش مواد شوینده بر روی سطح فرش ریخته شده و به آن زمان داده میشود تا کاملاً خشک شود. گرد و خاکی در فرشها وجود دارد باعث میشود که مواد شوینده به پودر تبدیل شده و در کل سطح فرش پخش شود. در نهایت میتوان با استفاده از جاروبرقی سطح فرش را کاملاً تمیز کرده و گرد و غبار و مواد شوینده را تمیز کرد. از مهمترین مزیتهای این روش استفاده حداقلی از آب است و فرش در کوتاهترین زمان ممکن خشک میشود. همچنین در این روش پسماند بسیار کمی در فرش باقی خواهد ماند و فرش به ندرت دچار آسیبهایی همچون تغییر رنگ، پارگی، خوردگی و … میشود.
روش بخارشویی
یکی دیگر از متدهای مدرن شستشوی فرشها که در بهترین قالیشویی به کار میرود، روش بخارشویی است. در این روش از آب جوش به عنوان ماده اصلی تمیزکننده فرش استفاده میشود به گونهای که این آب با فشار بسیار زیادی به سطح فرش اسپری میشود. دمای بالا و فشار زیاد آب جوش باعث میشود که همه آلودگیهای سطح فرش از بین رفته و زیبایی و جذابیت اولیه آن برگردد. در این روش ابتدا سطح فرش تمیز شده و مواد شوینده بر روی آن پاشیده میشود سپس با استفاده از دستگاه مخصوص اقدام به شستشوی فرش میگردد. در نهایت فرش به اتاقهای مخصوص برای خشک شدن سریع انتقال داده شده و تحویل مشتریان میگردد. البته در این روش حتماً باید به تست رنگ فرشها در برابر آب جوش دقت داشت.
روش نانوشویی
یکی دیگر از روشهای جدید قالیشویی در سالهای اخیر روش نانوشویی است که میتواند مزیتهای متعددی داشته باشد. این روش توسط مراکز قالیشویی متخصص و مجهز به تکنولوژیهای روز دنیا انجام و اجرا میشود و برای شستن فرشها از مواد نانو استفاده خواهد شد. شستشوی نانو در قالیشویی به این معنی است که به جای مواد شوینده معمولی از شویندههای اختصاصی که دارای ترکیبات نانو هستند استفاده میشود. این مواد از قدرت تمیزکنندگی بسیار زیادی برخوردار بوده درحالیکه هیچگونه آسیب و خسارتی به بافت و الیاف فرشها وارد نمیشود.
اعلا شویی با استفاده از دستگاه اتوماتیک
در حقیقت زمانی که تمامی مراحل شستشوی فرش به صورت دقیق و بدون اشتباه انجام شود امکان آسیب دیدگی آن بسیار کم میشود. در روشهای جدید قالیشویی خصوصاً در شرکتهای پیشرفته و مجهز تمامی مراحل شستشوی فرش توسط تجهیزات مدرن و پیشرفته انجام میشود و همین باعث میشود که فرشها دچار هیچگونه آسیبی نشوند. در حقیقت زمانی که مراحلی همچون تمیز کردن سطح فرش، خیس کردن فرش، شستشوی فرش با استفاده از شویندههای مخصوص، آبکشی فرش با استفاده از دستگاههای سانتریفیوژی، خشک کردن فرش در تجهیزات مخصوص و … توسط تجهیزات پیشرفته انجام شود هیچ آسیب و خسارتی به آن وارد نمیشود و زیبایی و جذابیت آن نیز همانند حالت اول میشود.
روش خشکشویی
روش خشکشویی نیز از جمله مدرنترین روشهای شستن انواع فرشها است که میتواند مزیتهای متعددی داشته باشد. در این روش میزان مصرف آب به حداقل رسیده و فرش دچار هیچ آسیبی نمیشود. در حقیقت خشکشویی یک روش صنعتی شستن فرش است که به حفظ زیبایی و سلامت آن کمک زیادی میکند
- در حقیقت زمانی فرش دچار آسیب میشود که به نکات مختلفی همچون تست رنگ فرش، انتخاب مواد شوینده مناسب، نوع بافت فرش، جنس الیاف فرش، رنگبندی فرش، دمای آب، نحوه آبکشی فرش، گردگیری اولیه، بررسی آسیبهای فرش و … توجه نشود.
جمعبندی نهایی
برخلاف گذشته امروزه برای شستن فرشها از خدمات شرکتهای قالیشویی استفاده میشود که مزایای متعددی دارد. از جمله جدیدترین، مدرنترین و ایمنترین روشهای شستشوی فرش میتوان به روشهای کپسوله کردن فرش، بخارشویی، خشکشویی، اعلا شویی و … اشاره داشت.